750 g směsi hub (lišky, masáky, kozáky atd.),
100 g libové anglické slaniny,
4 šalotky,
3 lžíce oleje,
sůl, pepř,
1 lžička balzámového octa,
12 vajec,
po 2 lžících kopru, petrželky a bazalky (posekaných),
125 ml minerální vody
Postup přípravy:
Houby očistíme a rozkrájíme. Slaninu pokrájíme na kostky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rozehřejeme trochu oleje, rozškvaříme na něm slaninu, přidáme šalotku a houby a dusíme asi 15 min. Osolíme, opepříme a ochutíme octem. Vejce rozšleháme s bylinkami, osolíme a opepříme. Vmícháme minerální vodu. Na teflonové pánvi rozehřejeme ¼ lžíce oleje. Snížíme přívod tepla, vlijeme ¼ vaječné hmoty a necháme zhoustnout. Doprostřed vložíme ¼ dušených hub. Omeletu necháme ztuhnout, přeložíme, dáme na talíř a udržujeme ji teplou. Obdobným způsobem připravíme další 3 omelety. Můžeme je ozdobit čerstvou zeleninou a bazalkou nebo petrželkou.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory