Poslední dobou mě zaujalo několik starých receptů. Tady je jeden z nich, ale asi jenom pro zajímavost:
Postup přípravy:
Houby očištěné a přiměřeně pokrájené vaří se v dobrém viném octě se solí, bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a cibulí. Vařené nechají se okapati a narovnají do menších lahví. Při tom vrstvují se s kořením, jež rovněž z octa bylo vybráno. Na to se houby octem zalejí. Jest dobře ocet asi po dvakráte vždy za 3 dny slíti, znovu převařiti, a vychladlý na houby nalíti. Zrnko kyseliny salycylové přispěje k bezpečnějšímu uchránění před nákazou.
Jindy vaří se houby samotné as půl hodiny, extrakt se slije a upotřebí zvlášť, načež vaří se houby ve viném octě s patřičným kořením,a když byly trochu vychladly, přelejí a narovnají se do lahví. Na doplnění lahví uvaří se znova trochu octa s třetinou vody a houby se zalejí tak, aby je ocet převyšoval.
Láhve v každém případě zalejí se čistým lojem hovězím a ucpou korkovými zátkami, ve vřelé vodě smočenými, případě užije se měchýře.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory