Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Omáčky
Vlámská olivová omáčka s houbami
PříspěvekZaslal: Sley, út červen 20, 2006 9:59 am  
Vhodná houba: Žampiony
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
2 lžíce hladké mouky,
6 lžic rostlinného másla,
2 lžíce sekané petrželky,
2 lžíce drobně nakrájené šalotky,
1 1/2 lžíce hladké mouky,
1 1/2 šálku šampaňského,
1/2 šálku zelených oliv plněných papričkami,
1 lžíce drobně nakrájených žampionů,
sůl a pepř
 
Postup přípravy:
Na pánvi rozpustíme máslo až zpění, přidáme petrželku a šalotku. Pět minut zvolna restujeme, pak přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 3 minuty. Potom pomalu přiléváme šampaňské a stále pokračujeme v míchání. Když je omáčka pěkně hladká a hustá (asi po 10 minutách), odstavíme ji a procedíme. Olivy s vloženými papričkami nakrájíme na tenké plátky a přidáme i s houbami do omáčky. Zvolna vaříme dalších pět minut, osolíme, opepříme a horké podáváme.
 Ilustrační foto.jpg
Ilustrační foto.jpg
 199.61 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Omáčky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol