Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Polévky
Sváteční krémová polévka z hřibů
PříspěvekZaslal: Sley, pá květen 05, 2006 9:02 am  
Vhodná houba: Hřiby
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
750 g hřibů,
350 g pórku (pouze bílá část),
200 g cibule,
2 stroužky česneku,
2 stonky řapíkatého celeru na drobno nakrájené,
100 g sádla,
sůl, pepř, vegeta
3 l vývaru (kuřecí, zeleninový)
500 ml kysané smetany

Na ozdobu:
6 pórků (pouze bílá část),
200 g celeru,
1 lžíce sádla,
zelená perželka
 
Postup přípravy:
Na sádle orestujeme najemno nakrájenou zeleninu a nohy z hub, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Pomalu vaříme 30 min. a potom přidáme smetanu. Rozmixujeme vše v mixéru, propasírujeme, dochutíme a udržujeme v teple.

Ozdoba:
Na jemno nakrájíme pórek, celer a zbylé hlavy hřibů. Vše orestujeme na sádle. Do středu hlubokých talířů naskládáme na hromádku pórek s celerem a na ně plátky hřibů s petrželkou. Vše zalijeme polévkovým krémem a podáváme horké.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Polévky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol