Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Konzervování
Kvašené houby na ruský způsob
PříspěvekZaslal: Sley, út květen 02, 2006 11:44 am  
Vhodná houba: Palčivé druhy ryzců
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
viz postup přípravy
 
Postup přípravy:
Ryzce se očistí, ponechají pokud možno vcelku a blanšírují se ve slabém solném roztoku. Pak se zchladí a nechají okapat. Kladou se do kameninových nádob a zalijí čerstvě připraveným solným nálevem (na 1 litr vody 50 g soli, 20 g cukru a lžíce odstředěného mléka). Podle chuti se přidá koření (celý pepř, nové koření, plátky česneku či cibule). Houby musí být ponořeny pod hladinou nálevu, proto se zatíží. Mléčné kvašení probíhá po dobu 3-5 týdnů, podle teploty místnosti. Vzniklý ?zasol? se používá jako příloha k pokrmům nebo k vodce.
 Ilustrační foto.jpg
Ilustrační foto.jpg
 68.34 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Konzervování Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol