20 smržů nebo jiných hub s napůl uzavřeným kloboukem (bedly, žampióny, masáky),
600 g vepřového plecka,
1 vejce,
1 houska,
1 dl mléka,
3 stroužky česneku,
majoránka,
mletý pepř,
sůl,
50 g másla na vytření pekáče
Postup přípravy:
Klobouky hub osolíme, naplníme masovou náplní, naskládáme na vymaštěný pekáč, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě asi 30-40 minut. Náplň: Maso umeleme a promícháme s houskou namočenou v mléce, rozkvedlaným vejcem, česnekem rozetřeným se solí, majoránkou a mletým pepřem. Příloha: hranolky a zeleninový salát.
Plněné smrže
Zaslal: Jiří Novák, ne květen 15, 2011 5:00 pm
Dělal jsem je teď ve čtvrtek. Jen místo plecka jsem semlel vařené hovězí, libové od Anglické slaniny asi v poměru 1:1, trošku brokolice a střední cibuli. Ostatní ingradience stejné. Jen 2 vejce. Po upečení se oblizovala celá rodina.
Těch možností, čím tyto houby naplnit je určitě celá řada. Toto je jen další z nich.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory