1200 g hub,
300 g hotových lasagní,
3 menší cibulky,
1 paprika,
750 ml mléka,
80 g hladké mouky,
80 g másla,
60 g strouhaného tvrdého sýra,
30 g parmazánu (nemusí být),
sůl,
olej
Postup přípravy:
Na oleji podusíme houby, nakrájenou cibulku a papriku. Osolíme a dáme chladnout. Zatím si připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme mlékem .Mícháme a přivedeme k varu. Nakonec přidáme nastrouhaný tvrdý sýr. Plátky lasagní krátce povaříme (2-3 minuty) v osolené vodě. Pak je propláchneme studenou vodou. Vymažeme zapékací misku a na dno vložíme část lasagní. Na ně dáme 1/3 houbové směsi, kterou přelijeme tenkou vrstvou bešamelové omáčky. Takto opakujeme dvakrát. Poslední vrstvu budou tvořit lasagne, které potřeme bešamelem a posypeme parmazánem (můžeme i tvrdým sýrem). Zapékáme asi 45 minut.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory