Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Omáčky
Omáčka z ryzců
PříspěvekZaslal: Sley, st březen 29, 2006 12:37 pm  
Geografický/národní původ: ČR
 
Vhodná houba: Ryzec pravý
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
200 g ryzců,
30 g másla,
sůl,
kmín,
1 dcl vývaru z masoxu,
½ l základní omáčky tekuté - bílé,
citrónová šťáva,
⅛ l kysané smetany
 
Postup přípravy:
Ryzce nakrájíme nadrobno, osmahneme na rozehřátém másle, osolíme, okmínujeme a dusíme až jsou měkké. Při dušení podléváme vývarem. Měkké ryzce vmícháme i se šťávou do připravené základní bílé omáčky, kterou jsme připravili z másla a mouky jako světlou jíšku, podléváme studeným vývarem a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Okyselíme citrónovou šťávou a ještě krátce povaříme. Po odstavení do ní vmícháme kysanou smetanu. Podáváme ji k vařenému hovězímu masu, s máslovými noky, houskovými knedlíky nebo bramborovými šiškami.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Omáčky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol