Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Jarní houbový nákyp
PříspěvekZaslal: Sley, po duben 26, 2010 9:04 am  
Vhodná houba: Smrže nebo kačenky
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
1 kg jarních hub (kačenky, smrže),
100 g slaniny,
2 cibule,
120 g strouhaného sýra,
1 vejce,
250 ml smetany,
muškátový oříšek,
sůl,
pepř,
mladé kopřivy,
pažitka,
máslo,
strouhanka,
1 houska
 
Postup přípravy:
Houby pokrájíme a podusíme na cibulce, až se vypaří všechna voda. Housku nakrájíme na kostičky, které opečeme na slanině. Poté je zalijeme osolenou smetanou s rozšlehaným vejcem, pepřem a muškátovým oříškem. Směs doplníme pokrájenými kopřivami a pažitkou a necháme chvíli stát. Pak vmícháme podušené houby. Směsí naplníme máslem vytřenou a strouhankou vysypanou formu. Povrch posypeme sýrem a pečeme v předehřáté troubě. Podáváme s bramborem nebo pečivem.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol