Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Bezmasá jídla
Smržový mls
PříspěvekZaslal: Sley, po duben 19, 2010 5:17 pm  
Vhodná houba: Smrže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
750 g smržů,
210 g polohrubé mouky,
3 vejce,
sekaná čerstvá nebo sušená šalvěj,
sůl,
mletý černý pepř,
tuk

Sýrová omáčka:
máslo,
polohrubá mouka,
drůbeží vývar,
sladká smetana nebo šlehačka,
mletý muškátový oříšek,
sůl,
mletý bílý pepř,
dva druhy sýra (čedar-niva),
špetka kurkumy,
šafrán
 
Postup přípravy:
Očištěné, nadrobno posekané a na tuku podušené houby v míse smícháme spolu s vejci, moukou, solí a sekanou šalvěji. Osolíme, opepříme. Z těsta tvarujeme šišky nebo placičky, které osmažíme na tuku dozlatova. Šišky naskládáme do vymazané zapékací nádoby, zalijeme sýrovou omáčkou a zprudka zpečeme asi 15 minut ve vyhřáté troubě. Hotové posypeme sekanou petrželkou nebo celerovou natí.
Sýrová omáčka: Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zředíme horkým drůbežím vývarem a krátce povaříme. Potom přilijeme smetanu nebo šlehačku, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, obarvíme kurkumou a šafránem, opět provaříme a nakonec vmícháme oba druhy strouhaných sýrů. Již nevaříme, pouze promícháme a necháme sýr rozpustit. Omáčka by měla mít krémovou konzistenci. Americké brambory nebo rozmačkané brambory upečené ve slupce jsou skvělou přílohou.
 
Zdroj: J.Teplíková: Houby známé a exotické, Vyšehrad, Praha, 2004
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Bezmasá jídla Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol