250 g čerstvých hub,
1 malá cibule,
250 ml krémovité kysané smetany,
5 dkg strouhaného sýra eidamského typu,
sůl, bílý pepř, kmín,
máslo na podušení hub a vymazání zapékacích misek
Postup přípravy:
Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na másle, přidáme na větší kousky nakrájené houby, opepříme, maličko okmínujeme. Dusíme skoro doměkka, necháme vydusit vodu, aby byla směs hodně hustá. Mezitím si předehřejeme troubu, zapékací misky vymažeme máslem. Hotovou houbovou směs odstavíme z ohně, osolíme, vmícháme kysanou smetanu a naplníme zapékací misky.
Posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby (postavené vedle sebe na pekáčku nebo plechu) zapéct až je sýr zlatavý. Podáváme přímo v miskách ozdobené snítkou petrželky nebo sekanou pažitkou.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory