Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Bílá plíseň na koupené Hlívě ústřičné
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Anonymní






PříspěvekZaslal: so duben 01, 2006 7:59 am    Předmět: Bílá plíseň na koupené Hlívě ústřičné Citovat

Může být na koupené Hlívě ústřičné, které týž den končí doba spotřeby, na
spodní části bílá plíseň?
Návrat nahoru
Lupo
Site Admin


Založen: 8.11.2005
Příspěvky: 2310
Bydliště: Chomutov

PříspěvekZaslal: so duben 01, 2006 1:25 pm    Předmět: Citovat

Není to na závadu, v uzavřené krabičce se běžně stává, že hlíva obroste sama sebe.

Martin Chochel na nahouby.cz napsal:
Je bezvadná na řízka, ale to asi víš... Ale málokdo ví, jak se dá snadno konzervovat - hlíva se dá zmačkat do koule, příp. obalit v tomto stavu síťkou, aby se koule nerozpadávala a takto ji uložit do lednice. Hmota proroste podhoubím a lze ji pak jen jednoduše odkrajovat - pozor, vypadá, jakoby byla plesnivá, ale dokud neteče a "plíseň" má barvu sněhově bílou, je to v pořádku. Vydrží tak měsíc i déle.
Martin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
f.mamina



Založen: 11.2.2009
Příspěvky: 137
Bydliště: Most

PříspěvekZaslal: so únor 14, 2009 10:12 am    Předmět: Citovat

Lupo napsal:
Není to na závadu, v uzavřené krabičce se běžně stává, že hlíva obroste sama sebe.

Martin Chochel na nahouby.cz napsal:
Je bezvadná na řízka, ale to asi víš... Ale málokdo ví, jak se dá snadno konzervovat - hlíva se dá zmačkat do koule, příp. obalit v tomto stavu síťkou, aby se koule nerozpadávala a takto ji uložit do lednice. Hmota proroste podhoubím a lze ji pak jen jednoduše odkrajovat - pozor, vypadá, jakoby byla plesnivá, ale dokud neteče a "plíseň" má barvu sněhově bílou, je to v pořádku. Vydrží tak měsíc i déle.
Martin


Tak to teda musím vyzkoučet, ať jí mám doma pořád po ruce. Díky za tip.M.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď   Obsah fora -> Diskuse o vaření Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol