Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Pokrmy s masem
Šiitaké s pečeným kuřetem a bramborovou kaší
PříspěvekZaslal: tost, pá duben 25, 2008 3:02 pm  
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 h
Vhodná houba: Šiitaké, nebo jiná aromatická houba
Doporučená příloha: bramborová kaše
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
1 kuře,
2 střední cibule,
1 jablko,
sladká mletá červená paprika (možno i pálivou),
sůl,
provensálské koření (dle chuti),
rajčatový kečup,
olivový olej,
brambory,
mléko
 
Postup přípravy:
Kuře omyjeme, do útrob vložíme 1/4 jablka a 1/2 cibule, špetku provens.koření a osolíme. Na pekáček nalijeme 2 lžíce oliv. oleje, posypeme 1 lžičkou papriky a osolíme. Položíme kuře hřbetem dolů, pomastíme 2 lžícema ol. oleje, posypeme paprikou a osolíme. Potom obložíme zbytkem jablka a cibule.
Důležité: Pokud máme čerstvé Šiitaké, cca 1/2 kg nakrájíme dle velikosti plodnic, malá můžeme nechat vcelku, přidáme je k cibuli a jablku, a podlijeme cca 200 ml vody. Přikryjeme a dáme na 40 minut do trouby na 180 stupňů.
Pokud máme sušené Šiitaké cca 80g - 100g, musíme jej najdříve nadrtit v mixéru a drť nechat namočit alespoň 40 minut v přiměřeném množství vody. Teprve takto připravenou houbu přidáme k jablku a cibuli. Dále postupujeme stejně.
Po 40 min. kuře otočíme prsíčky dolů, pokud se šťáva skoro vypekla dolijeme vodu na původní množství a znovu zakryté pečeme cca 40 min.
při stejné teplotě.
Poté kuře vyjmeme ze šťávy, vyndáme z něj cibuli a jablko a dáme dopéct do trouby při 200 stupních, aby mělo hezkou červenou kůrčičku - tedy bez přikrytí.
Směs hub, cibule, jablka a koření umixujeme, dochutíme ještě provens. kořením, solí a spolu s 300 ml raj. kečupu necháme přejít varem do zhoustnutí.
Křupavá kuřátko rozčtvrtíme přelijeme směsí a spolu s bramborovou kaší podáváme.
Dobrou chuť, nám to moc chutnalo.
 
Zdroj: Nevím byl to nápad Tost.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Pokrmy s masem Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol