Česnek oloupeme a jeden stroužek nasekáme najemno. Houby očistíme, ale nemyjeme - nasákly by vodu. Houby dáme do mísy, na ně poklademe rozmarýn a tymián a rozprostřeme česnek. Pokapeme olivovým olejem a necháme asi tak hodinu marinovat.
Mezi tím nastrouháme parmezán a smícháme se strouhankou. Vajíčka rozšleháme, cibulku nakrájíme najemno. Bylinky nasekáme nahrubo.
Sos připravíme tak, že na pánvičce s máslem necháme trochu zesklovatět cibulku s nasekaným česnekem a poprášíme moukou. Přidáme víno a trochu zeleninového vývaru - to celé necháme vydusit. Přidáme smetanu, osolíme, opepříme a zalijeme šťávou z citronu.
Houby vyndáme z marinády, protáhneme vajíčky a obalíme směsí parmezánu se strouhankou a v oleji vypečeme dozlatova. Jako poslední přidáme k sósu nasekané bylinky a umixujeme.
Porce hub upravíme na talíře a zalijeme sosem, nebojte se pokapat i okraje - vypadá to nádherně.
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra. Můžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru. Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory