Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Teplé předkrmy
Dušené žampióny s bambusem
PříspěvekZaslal: Sley, po únor 11, 2008 3:07 pm  
Geografický/národní původ: Čína
 
Vhodná houba: Žampióny
Doporučená příloha: Rýže
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
500 g čerstvých žampiónů (očištěné, nakrájené na plátky),
200 g bambusových výhonků (nakrájených na plátky),
1 cibule (nakrájená nadrobno),
250 ml zeleninového vývaru,
5 lžic oleje,
4 lžíce červeného vína,
2 lžičky škrobu,
2 lžičky vody,
1 lžíce sójové omáčky,
1 lžička moučkového cukru,
1 lžička zázvorového oleje,
špetka mletého pepře,
sůl dle chuti
 
Postup přípravy:
Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampióny, promícháme a prudce opečeme. Pak přidáme nakrájené bambusové výhonky, cukr, pepř, sójovou omáčku, víno, osolíme, zalijeme vývarem a dusíme 3-4 minuty. Nakonec zahustíme škrobem rozmíchaným ve vodě a za stálého míchání krátce podusíme. Hotové jídlo pokapeme zázvorovým olejem. Podáváme s rýží.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Teplé předkrmy Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol