Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Konzervování
Ryzce na pepřích
PříspěvekZaslal: Lupo, ne duben 01, 2007 9:44 am  
Geografický/národní původ: Krušné hory
 
Vhodná houba: Ryzec smrkový, černohlávek
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
[na sklenici 0,4l]
Ryzec smrkový a černohlávek, lze i jiná kombinace jemného a ostřejšího ryzce
1 snítka kopru
5 koleček mrkve
5 koleček petržele
1 kolečko cibule
1 bobkový list
12 kuliček pepřové směsi (bílý, zelený, růžový)
3 kuličky černého pepře
2 kuličky nového koření
cukr
ocet
sůl
 
Postup přípravy:
Směs jemného a ostřejšího ryzce je zvolena proto, že dá vyniknout rozdílu nezi křehkostí a jemnou chutí ryzce smrkového a pikantní kořeněnou chutí ryzce černohlávka. Houby nasypeme na minutku do vroucí vody a pak je pořádně propláchneme. Povařením se houby zdrcnou, takže nám pak ve sklenicích nezůstane po zavaření půlka "vody".
Přesné složení láku zde uvádět nebudu, sám jej střílím od oka, takže co kus to originál. Prostě si to namíchejte tak aby vám to chutnalo, někdo má rád sladší a jiný zase kyselejší, návodů na sladkokyselý lák je i na netu dost.
Na dno sklenice dáme zeleninu a kopr, na to houby a navrch koření, bobkový list můžeme nastrkat po stranách ... je to hezké :-) . Celé to zalijeme lákem a necháme tak 10 minut sterilovat.
Tip: Pokud se vám víčko nechytí, dejte sklenici do mikrovlnky se zlehka utaženým víčkem a čekejte až se začnou objevovat bublinky. Pak sklenici rychle dotáhněte nafest a dnem vzhůru jí nechte vychladnout.
 
Zdroj: vlastní
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Konzervování Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol