Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Polévky
Kapustnice s houbami
PříspěvekZaslal: Sley, út únor 13, 2007 9:37 am  
Geografický/národní původ: Slovensko
 
Vhodná houba: Směs sušených hub
 Doposud nehodnoceno
 
Ingredience:
400 g uzeného masa (krkovička nebo libový bůček),
300 g kysaného zelí,
300 g brambor,
3 lžíce sádla,
1 kelímek zakysané smetany,
1 velká cibule,
4 stroužky česneku,
hrst sušených hub předem namočených do mléka,
1 vrchovatá lžíce hladké mouky,
1 lžička sladké mleté papriky,
½ lžičky pálivé papriky,
sůl, pepř, kmín, ocet,
bobkový list
 
Postup přípravy:
Uzené maso uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. V jiném hrnci rozehřejeme sádlo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Pak přidáme sladkou papriku, vše krátce promícháme a zalijeme vývarem z masa. Přilijeme horkou vodu, aby tekutiny bylo asi dva litry. Přidáme propláchnuté zelí, bobkový list, namočené a překrájené houby, oloupané a na kostičky pokrájené brambory, kmín, pepř, pálivou papriku a nastrouhaný či prolisovaný česnek. Vše povaříme si půl hodiny, aby zelí změklo. Maso nakrájíme a přidáme do vařící polévky. Smetanu přimícháme do polévky až ke konci vaření. Smetanu můžeme také s polévkou podávat zvláště. Hotovou polévku můžeme dle chuti dochutit octem. Podává se i s pečivem či chlebem.
K. Zeli+brambory ?
PříspěvekZaslal: pm, út únor 27, 2007 5:42 pm  
Když dělám couračku (zelňačku z kysaného zelí), uvařím nejprve brambory zvlášť a vařené je smíchám se zbytkem, v opačném případě se mi nikdy nepovedlo, aby byly měkké. Dělám něco špatně. Jinými slovy, jak lze uvařit kys. zelí a brambory dohromady ?
K. Zeli+brambory ?
PříspěvekZaslal: Markéta*, čt březen 01, 2007 1:14 pm  
"jak lze uvařit kys. zelí a brambory dohromady ?"

asi nijak? Very Happy Kombinace kyselé zelí vařené dohromady s bramborem znamená vždy pevný brambor. Neříkám, že zůstává syrový to ne, ale nikdy se nerozvaří. Asi nějaká chemie. Shocked
K. Zeli+brambory ?
PříspěvekZaslal: Sley, st březen 07, 2007 7:26 am  
Je-li v tom nějaká chemie to nevím, ale osobně taky vařím brambory a zelí zvlášť, resp. uvařím nejdřív ty brambory, jak píše pm.
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Polévky Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol