Obsah kuchařského fóra DAMyko Domov Amatérských Mykologů  

Noviny Fórum Atlas hub Kuchař HledatHledat NápovědaNápověda RegistraceRegistrace PřihlášeníPřihlášení

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fora -> Teplé předkrmy
Houbové rohlíčky
PříspěvekZaslal: Kateřina Jakšová, út květen 30, 2006 5:54 am  
Vhodná houba: Směs hub (já použila Špičky obecné)
 Hodnocení: Dobré
 
Ingredience:
Suroviny na těsto:
1/2 kg polohrubé pšeničné mouky,
něco přes polovinu kostky droždí,
zarovnaná lžička cukru,
lžička soli,
1/4 litru vlažné vody

Suroviny na náplň:
kousek másla,
asi 15 dkg šunky,
asi 15 dkg sýru Eidam (30%),
dvě jarní cibulky,
pokrájenou zelenou petrželku,
1 vejce,
houby (druh dle libosti)

Dále potřebujeme:
1 žloutek,
trošku mléka,
cokoliv dle chuti na posypání rohlíčků (já jsem dala pro děti Parmezán a pro dospělé drcený pepř)
 
Postup přípravy:
Houby (špičky netřeba krájet, ostatní na kostičky) dáme vařit do osolené vody s trochou sušeného tymiánu. Vaříme asi 10 minut, pak propláchneme studenou vodou a necháme na sítku pořádně okapat.

Všechnu mouku vysypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek a do něj nalejeme trochu vlažné vody a do vody vsypeme cukr. Ihned do toho rozdrobíme droždí. Zakryjeme a necháme 15 minut stát na teplém místě. Na těsto nesmí táhnout zima a všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu!

Mezitím si očistíme a nakrájíme cibulku a dáme na pánev rozpustit máslo. Na másle cibulku velmi jemně osmahneme, nesmí být hnědá, spíš jen tak změknout. Potom přidáme na nudličky pokrájenou šunku a na hrubém struhadle nastrouhaný sýr. Teplota je stále velmi mírná, aby se sýr nerozpustil. Můžeme vypnout pod pánví.

Kvásek v těstu vzešel, přidáme zbytek vody a sůl a necháme robota míchat tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny. Trošku posypeme moukou, zakryjeme a necháme asi půl hodiny kynout.

Když suroviny na pánvi vychladnou, vmícháme pokrájenou petrželku, vajíčko a houby. Vše se musí pěkně spojit.

Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, vytvarujeme bochánek a z něj vyválíme poměrně tenkou velkou kulatou placku. Tu rozdělíme na osm výsečí. Na každou výseč směrem k okraji dáme trochu náplně a od okraje k prostředku svineme. Okraje trochu zatlačíme, aby nevytekla náplň. Na plech vyložený pečícím papírem dáme rohlíčky a necháme ještě chvíli kynout. Potřeme žloutkem rozmíchaným s trochou mléka, dle chuti posypeme a pečeme v předehřáté troubě. Moje elektrická asi na 180 st., pečené jsou asi za 15 minut, lze se řídit barvou rohlíčků.
 Houbové rohlíčky.jpg
Houbové rohlíčky.jpg
 26.46 kB
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah kuchařského fóra DAMyko -> Teplé předkrmy Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete přidat nové téma do tohoto fóra.
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům
Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Copyright © DAMyko 2005-2011, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2011, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.

Správce stránek - Site Admin: BoLuBol